Menu

Beschermd monument

en toeristische ATTRACTIE

Bij de bouw in 1908 vormde Fort Liezele een belangrijke schakel in de verdedigingsgordel rond Antwerpen. Aan de vooravond van de oorlog was het fort nog niet helemaal voltooid. Dat belette de fortbemanning niet om de Duitse opmars tijdens de eerste oorlogsmaanden aanzienlijk te vertragen. In het fortmuseum, dat momenteel intensief vernieuwd wordt, zullen bezoekers vanaf mei 2023 op een wervelende manier kennis kunnen maken met deze belangrijke gebeurtenissen aan het begin van WO1. Wij kijken nu al vol ongeduld uit naar de plechtige heropening!

Inrichting als museum

    1. Het museum, dat momenteel in volle vernieuwing is, zal vanaf het najaar van 2022 een licht werpen op de Belgische defensie aan het begin van de 20e eeuw, de rol van de Vesting Antwerpen aan het begin van WO1, en de dramatische gebeurtenissen die leidden tot de val van de stad en de overgave van het fort. Uiteraard wordt er verder ingezoomd op de bouw en de functie van Fort Liezele en het leven van het garnizoen tijdens de eerste oorlogsmaanden. De heropening is gepland in mei 2023.

Rondleidingen en publieke activiteiten

Momenteel worden de museumzalen van Fort Liezele grondig vernieuwd. De werkzaamheden zullen nog een hele tijd in beslag nemen. In mei 2023 heropent het museum van Fort Liezele de deuren met een volledig vernieuwd museaal aanbod. Tot dan zullen noch individuele bezoekers, noch geleide groepen het fortmuseum kunnen bezoeken. Het Fortcafé en de escape rooms blijven wél gewoon open. Voor een overzicht van het evenementenaanbod van de Memorial verwijzen wij graag naar de  Facebookpagina.

Faciliteiten

  • Gratis parking aan de ingang van de Fortbaan.
  • Verkoop van boeken, brochures, fortbier en souvenirs.
  • Grotendeels (niet volledig) toegankelijk voor rolstoelen.
  • Beschikbaarheid van een audiovisuele cinemazaal.
  • Avontuur en teambuilding in de escape rooms.
  • Nagenieten in fortcafé De Batterie.
  • Catering-mogelijkheden.

Wil je het fort bezoeken?

Verschillende opties mogelijk

Klik hier voor meer informatie

© 2022 - Fort Liezele Kickstarted by Mailbox