Menu

Beschermd monument

en toeristische ATTRACTIE

Bij de bouw in 1908 vormde Fort Liezele een belangrijke schakel in de verdedigingsgordel rond Antwerpen. Ondanks de actieve rol die het fort tijdens de eerste oorlogsmaanden speelde, kwam het relatief ongeschonden uit de strijd. Het gebouw werd beschermd als monument en onderging al meerdere restauratierondes. Daardoor is Fort Liezele het best bewaarde betonnen pantserfort van de hele Antwerpse fortengordel. Het museum is uniek en leerrijk, maar het belangrijkste object in de collectie is nog altijd het gebouw zelf! Ontdek het fort, zijn indrukwekkende collectie en de boeiende geschiedenis die hier geschreven werd.

museALE INHOUD

    1. Het museum, dat momenteel in volle vernieuwing is, zal vanaf mei 2023 een licht werpen op de ontwikkeling van de Belgische defensieve strategie tot aan het uitbreken van WO1, de rol van de Vesting Antwerpen in 1914 en de dramatische gebeurtenissen die leidden tot de val van de stad en de overgave van Fort Liezele. Uiteraard wordt er specifiek ingezoomd op de bouw en de functie van Fort Liezele zelf, het leven van het garnizoen en de impact van het fort op de lokale bevolking. Op 1 mei 2023 wordt het nieuwe museum geopend voor het grote publiek.

Rondleidingen en publieke activiteiten

Momenteel worden de museumzalen van Fort Liezele grondig vernieuwd. In mei 2023 heropent het Museum Fort Liezele de deuren met een volledig vernieuwd museaal aanbod. Tot dan zullen noch individuele bezoekers, noch geleide groepen het fortmuseum kunnen bezoeken. Het Fortcafé en de escape rooms blijven wél gewoon open. Voor een overzicht van het evenementenaanbod van de Memorial verwijzen wij graag naar de  Facebookpagina.

Faciliteiten

  • Gratis ruime parking aan het begin van de Fortbaan.
  • Infopunt en onthaalpaviljoen met museumshop.
  • Museum 95% toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • Audiovisuele cinemazaal voor 50 personen.
  • Escape rooms voor avontuur en teambuilding.
  • Fortcafé De Batterie met zijn unieke interieur en sfeer.
  • Twee comfortabele gastenkamers voor 1-4 personen.

Wil je het fort bezoeken?

Verschillende opties mogelijk

Klik hier voor meer informatie

© 2023 - Fort Liezele Kickstarted by Mailbox