Menu

Beschermd monument

en toeristische ATTRACTIE

Bij de bouw in 1908 vormde Fort Liezele een belangrijke schakel in de verdedigingsgordel rond Antwerpen. Aan de vooravond van de oorlog was het fort echter niet helemaal voltooid. Dat belette de fortbemanning niet om de Duitse opmars tijdens de eerste oorlogsmaanden aanzienlijk te vertragen. In het fortmuseum maken bezoekers kennis met deze episode en met de unieke collectie die eraan herinnert.

Inrichting als museum

    Het museum belicht de manier waarop de Belgische defensie aan het begin van de 20e eeuw georganiseerd was en de rol die de vesting Antwerpen daarin speelde. Uiteraard wordt er verder ingezoomd op de bouw en de functie van Fort Liezele en het leven van het garnizoen tijdens de eerste oorlogsmaanden. Tot slot werpt de tentoonstelling een licht op de krijgsgebeurtenissen in en rond het fort.

Rondleidingen en publieke activiteiten

Tijdens de vakantiemaanden van 2020 (vanaf 1 juli t.e.m. 31 augustus) kunnen bezoekers het fort individueel of in groep bezoeken. Zij kunnen onder begeleiding van een audiogids op ontdekking gaan doorheen het fort.
Wie zich liever laat inspireren door één van onze gidsen, kan een rondleiding boeken via Toerisme Klein-Brabant / Scheldeland (zie tabblad ‘bezoeken’).
Tot slot opent het fort zijn poorten gedurende tal van publieksevenementen die doorheen het jaar georganiseerd worden. Volg ons op onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van alles wat er reilt en zeilt in Fort Liezele!

Faciliteiten

  • Gratis parking aan de ingang van de Fortbaan.
  • Verkoop van boeken, brochures, fortbier en souvenirs.
  • Grotendeels (niet volledig) toegankelijk voor rolstoelen.
  • Beschikbaarheid van een audiovisuele cinemazaal.
  • Mogelijkheid om zaaltjes te huren.
  • Nagenieten in fortcafé De Batterie.
  • Catering-mogelijkheden.

Wil je het fort bezoeken?

Verschillende opties mogelijk

Klik hier voor meer informatie

© 2020 - Fort Liezele Kickstarted by Mailbox