Menu

Beschermd monument

en toeristische ATTRACTIE

Bij de bouw in 1908 vormde Fort Liezele een belangrijke schakel in de verdedigingsgordel rond Antwerpen. Ondanks de actieve rol die het fort tijdens de eerste oorlogsmaanden speelde, kwam het relatief ongeschonden uit de strijd. Het gebouw werd beschermd als monument en onderging al meerdere restauratierondes. Daardoor is Fort Liezele het best bewaarde betonnen pantserfort van de hele Antwerpse fortengordel. Het museum is uniek en leerrijk, maar het belangrijkste object in de collectie is nog altijd het gebouw zelf! Ontdek het fort, zijn indrukwekkende collectie en de boeiende geschiedenis die hier geschreven werd.

museALE INHOUD

      1. Het museum werpt een licht op de ontwikkeling van de Belgische defensieve strategie van voor het ontstaan van ons land tot aan het uitbreken van WO1. Er wordt breed ingezoomd op het ontstaan en de rol van de Vesting Antwerpen in 1914 en de dramatische gebeurtenissen die leidden tot de val van de stad en de overgave van Fort Liezele. Uiteraard is er bijzondere aandacht voor de bouw en de functie van Fort Liezele zelf, het leven van het garnizoen en de impact van het fort op de lokale bevolking.

Rondleidingen en publieke activiteiten

Sinds 1 mei 2023 is het nieuwe fortmuseum geopend voor het publiek. Het fort kan dagelijks bezocht worden van 10u tot 17u, behalve op dinsdag. Het is dus ook geopend tijdens de weekends en op feestdagen, behalve Kerstmis en Nieuwjaar. U vindt meer informatie op onze pagina bezoeken. Informatie over ticketprijzen en de link naar de webshop vindt u hier.  Wie op de hoogte wil blijven van onze publiekswerking kan ons volgens via onze Facebookpagina.

Faciliteiten

  • Gratis ruime parking aan het begin van de Fortbaan.
  • Infopunt en onthaalpaviljoen met museumshop.
  • Museum 95% toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
  • Audiovisuele cinemazaal voor 54 personen.
  • Escape rooms voor avontuur en teambuilding.
  • Fortcafé De Batterie met zijn unieke interieur en sfeer.
  • Twee comfortabele gastenkamers voor 1-4 personen.

Wil je het fort bezoeken?

Verschillende opties mogelijk

Klik hier voor meer informatie

© 2024 - Fort Liezele Kickstarted by Mailbox